Jõululaupäev on kohe-kohe ukse taga ning täitmaks kingiootel pererahva kõhtu, on sageli inimestel kombeks katta laud kõiksuguse maitsva jõulutoiduga.
Hapukapsas ning verivorst kuuluvad pühadetoidu absoluutsesse stardipaketti, ent võimalusi menüü rikastamiseks leidub veelgi. Toomegi Balti Jaama Turu retseptiraamatust välja mõningad väärt retseptid, millest soovi korral juhinduda.
Eelroaks maitsev salatipärg!
Vaagnale sätitud salat toimib justkui peolaua ehtena, mille koostisosi saab vastavalt tegija või sööjate eelistusele vahetada. Jõulupärga meenutav kerge ning kosutav eelroog koosneb rukolalehtedest, oliividest, pähklitest, hurmaast ning seda saab soovi korral rikastada näiteks sinihallitusjuustu, feta, pirnilõikude või meloniga.
Toitu võib kaunistada veel rosmariiniokstega, ühtlasi on kogu toidu valmistamine võrdlemisi lihtne ning ei nõua põhiroogade kõrvalt väga palju aega.
Üks priske ning mitmekesine jõulupraad täidaks kõhu justkui päevadeks
Just nagu ka salat, ei pea ka jõuluprae valmistamine napsama õhtust mitut väärtuslikku tundi. Tuleb vaid minna turule ning osta sealt sealiha, tangu-ja verivorste, kuivatatud puuvilju, hapukapsast, peeti, juurvilju ning pohlamoosi.
Seejärel peab liha ning köögiviljad pooleks tunniks ahjuks küpsema panema ning ülejäänud jääb vaid serveerimise ning kaunistamise peale. Maitsvast põhiroast piisab vähemalt neljale viiele.
Klassikaline Kirju Koer on ideaalne magustoit
Kirju Koer on justkui üks eestlaste lemmikmagustoite. Rammusa ning väga iseäraliku maitsega dessert kannab endas rummiessentsi, ent selle retsepti alusel saab seda rikastada läbi piparkoogisema ja šokolaadisema maitse.
Lisanduvad ka suhkrused puuviljad ning apelsinikoor. Haara veel üks mõnus soe glögi kõrvale ning naudi jõuluõhtut!