Kevadised tuuled annavad endast vaikselt märku ning mõnes kohas on isegi juba linnulaulu kuulda. Seega miks mitte end värskelt saabuva aastaaja lainele häälestada ning kasutada selleks oma kokkamisoskusi. Haarasime Balti Jaama Turu retseptiraamatus paar kevadist retsepti, mis hästi praeguse ajaga sobituvad.
Krõbedad kalmaarirõngad
Kevadega seostub lihtsus, kergus ja värskus. Seega võib ju alustada mõnusa eelroaga, milleks siinkohal on krõbedad kalmaarirõngad. Kõik mis selleks teha vaja, on vaid kalmaarituubid rõngasteks lõigata, paneerida ning koos majoneesiga praadida.
Röstitud luuüdi gremolata kattega
Selle toidu väljahääldamine on paras keeleväänaja, ent selle maitsmine viib keele suisa alla. Tegu on tõelise gurmeetoiduga, mille valmistamine on veelgi lihtsam kui eelmainitud kalmaarirõngaste puhul.
Tegemiseks läheb vaja toruluud ehk üdikonti, mis röstitakse ning mida kombineeritakse koos sidruni, küüslaugu, petersellist gremolata ning krõbeda riivsaiaga.
Üdikonte saab osta Balti Jaama Turu Lihasaalist, Härjapea talupoest või Eugenio gastronoomiast.
Mee-apelsinimarinaadis lõhefilee
Kui juba meresugemetega toiduga algust tegime, siis lõpetame ka ühe tõeliselt hõrgutava ja mahlase lõhefileega. Retsept kombineerib endas lisaks grillitud või ahjust valmistatud lõhele mee, apelsini, ingveri ning küüslaugu.
Hõlpsalt valmistatav toit sobib hästi nii pidulauale kui ka lihtsalt kosutavaks õhtusöögiks. Lõhe on oma olemuselt väga peenekoelise maitsega ning selle tegemisel tuleks olla väga täpne, sest üleküpsetamise korral kaotab ta oma mahlasuse ja muutub tuimaks.